Pomazánka z králičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 3000 g Sádlo škvařené
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 2500 g Králík
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2138 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 337.3 mg
  • Draslík 531.7 mg
  • Vláknina 162.7 mg
  • Vitamín A 162.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka nakrájíme na 10 kusů, osolíme, opepříme, přidáme koření a víno. Necháme odležet přes noc.

  • 2

    3kg sádla rozpálíme, přidáme maso i s marinádou a uvedeme k varu.

  • 3

    Občas promícháme, vaříme 210 minut.

  • 4

    Maso obereme, smícháme se šťávou z vaření usazenou na dně a 300g rozpuštěného sádla. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 5

    Hotovou pomazánku naplníme do sklenic a necháme v chladničce den odležet.

Komentáře k receptu