Křenová pomazánka z Lučiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Lučina smetanový sýr
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 190.1 mg
  • Vláknina 8336 mg
  • Vitamín A 8336 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme sýr se zakysanou smetanou a směs podle chuti osolíme.

  • 2

    Oloupaný křen nastrouháme a vmícháme do sýrové směsi.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 4

    Pomazánku podáváme na tmavém chlebu a každou porci ozdobíme plátky uvařeného vejce.

Komentáře k receptu