Srnčí paštika s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 150 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 600 g Chléb konzumní
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 4 g Nové koření celé
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 700 g Vepřový bok
  • 2 g Tymián sušený
  • 4 g Jalovec
  • 2 g Hřebíček
  • 4 g Pepř černý celý
  • 80 g Paprika červená
  • 100 g Petržel kořen
  • 2 g Estragon
  • 400 g Játra srnčí
  • 700 g Srnčí maso
  • 5 g Česnek sušený
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 215.9 mg
  • Draslík 445.8 mg
  • Vláknina 3077.7 mg
  • Vitamín A 3077.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso, srnčí játra, vykostěný bůček a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, hřebíčkem, bobkovým listem, sušeným česnekem, estragonem, muškátovým oříškem. Promícháme, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, pórek s cibulí nakrájíme nadrobno, všechnu zeleninu s jednou lžící sádla přimícháme k masu, vložíme do trouby a upečeme doměkka.

  • 2

    Vybereme celé koření a obsah pekáčku umeleme na masovém strojku. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, papriku bez jádřince na nudličky. Vejce s paprikou přimícháme k mleté paštice.

  • 3

    Formu na paštiky vysteleme plátky anglické slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny a dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Ztuhlou paštiku vyklopíme, nakrájíme a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu