Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 46.7 mg
  • Vláknina 1215.2 mg
  • Vitamín A 1215.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme, omyjeme,vodu setřepeme. Bílou část cibulky drobně pokrájíme, zelenou nať nakrájíme na tenké kroužky a odložíme zvlášť na ozdobení. Zralý měkký sýr pokrájíme na drobné kousky, dáme do misky s měkkým máslem a vidličkou ho důkladně utřeme. Přidáme cibulku, 2-3 špetky bílého pepře, sladkou i pálivou papriku, drcený kmín a pivo. Vše dobře znovu promícháme.

  • 2

    Sýrovou pomazánku mažeme na plátky chleba, ozdobíme zelenou natí z cibulky a podáváme.

Komentáře k receptu