Toasty s králičím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 150 g Králičí maso
  • 50 g Olivy černé
  • 150 ml Víno červené
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 ks Bageta
  • 5 ks Jalovec
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 533.1 mg
  • Vláknina 12307.5 mg
  • Vitamín A 12307.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek a celer nakrájíme na kostky, oloupaný stroužek česneku nasekáme.

  • 2

    Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na kostky a spolu s česnekem opečeme na 4 lžících oleje. Přidáme pórek a celer, kapary a vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme protlak, lžičku nasekaného rozmarýnu, rozdrcený jalovec, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru a přilijeme červené víno. Podusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme bobkový list a hřebíček, maso se zeleninou rozmixujeme a směs podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Oloupeme zbylý česnek a stroužky osmahneme spolu s rozmarýnem na 4 lžících oleje. V oleji opečeme krajíčky bagety dozlatova a potřeme je rozmixovanou směsí a ozdobíme olivami. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu