Mozzarella v ohnivzdorných mističkách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 100 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Cuketa
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 268.4 mg
  • Draslík 179.8 mg
  • Vláknina 1066.5 mg
  • Vitamín A 1066.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší ohnivzdorné misky vymažeme máslem. Cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme cukety a česnek, dusíme asi 5 minut, potom odstavíme.

  • 3

    Vejce rozšleháme, mozzarellu nastrouháme nahrubo a dáme ji do mísy se strouhankou, nasekanou petrželkou, solí a drcenými papričkami. Potom přidáme dušenou cuketu a česnek.

  • 4

    Směs rozdělíme do misek a dáme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme 15-20 minut. Servírujeme přímo z misek.

Komentáře k receptu