Taramasalata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 230 g Treska aljašská
  • 60 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 10 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 plátek Chléb Pita
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 620.6 mg
  • Vláknina 5381.8 mg
  • Vitamín A 5381.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stáhneme povrchovou blanku z uzeného mlíčí tresky, poté je rozmixujeme s nakrájenou cibulí, vložíme česnek a opět mixujeme. Dále přidáme nadrobené bílé pečivo bez kůrek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a mixujeme tak dlouho, než se pečivo do směsi zcela nezapracuje.

  • 2

    Za stálého mixování pozvolna přiléváme olivový olej, následně přidáváme horkou vodu. Pokud je hmota kvalitně rozmixovaná, dodáme podle chuti sůl a pepř, případně citronovou šťávu. Směs přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice.

  • 3

    Pitta chleby naplocho rozpůlíme, každou část rozkrájíme na 6 – 8 trojúhelníků. Takto připravený chléb potřeme olivovým olejem a rozložíme na pečící plech. Pečeme v troubě, předehřáté na 180 °C, po dobu přibližně 20 minut, poté necháme na drátěné podložce vychladnout.

  • 4

    Směsí z lednice naplníme vydlabaná rajčata, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu