Raci vaření ve víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Rak říční
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 817.1 mg
  • Vláknina 404 mg
  • Vitamín A 404 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící vodou vložíme velmi rychle živé raky.

  • 2

    Přilijeme 2dl vína, přidáme drobně nakrájenou petrželku, pokrájený česnek, olivový olej, sůl a bílý pepř.

  • 3

    Raky vaříme jen 5 minut, pak je vytáhneme z vývaru a servírujeme.

Komentáře k receptu