Pražené grundle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Grundle
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 57.4 mg
  • Vláknina 2732.5 mg
  • Vitamín A 2732.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Hlavy a ploutve ponecháme.

  • 2

    Pečlivě ryby obalíme v mouce, aby byly lehce pokryté. Vložíme je do síta a přebytečnou mouku setřepeme.

  • 3

    Olivový olej rozehřejeme na 180 °C. Olej je správně rozehřátý, když do něj ponořená špejle prudce zašumí.

  • 4

    Obalené ryby postupně dozlatova smažíme v dostatečném množství oleje, v němž musejí plavat. Aby získaly pěknou křupavou kůrku, po 2 minutách je vyjmeme a necháme okapat. Potom je vrátíme a smažíme další 1 minutu. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme znovu okapat.

  • 5

    Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Petrželku osmažíme v rozehřátém oleji, necháme okapat a podáváme s rybami.

Komentáře k receptu