Vajíčková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Krupice dětská
  • 2 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 33.7 mg
  • Vláknina 2319.4 mg
  • Vitamín A 2319.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci roztopíme máslo, přidáme nastrouhanou mrkev a osmažíme. V hrníčku rozkvedláme vejce, osolíme je a vlijeme do hrnce, kde je spolu s mrkví osmažíme, přisypeme pomalu krupici, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme. Uvařenou polévku nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu