Velikonoční nádivka s vinnou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása vinná
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 61.1 mg
  • Vláknina 5170.2 mg
  • Vitamín A 5170.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky nakrájené na kostičky přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme.

  • 2

    Cibuli osmažíme na oleji. K housce přidáme vinnou klobásu, kterou jsme vymačkali ze střívka, osmaženou cibuli, osolíme, okořeníme pepřem, tymiánem a vmícháme petrželovou nať. Směs dobře promícháme. Nádivkou naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu