Palačinky plněné smetanovými slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 110 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 4 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 kg Mušle slávky
  • 1.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1534 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 280.1 mg
  • Draslík 1733.9 mg
  • Vláknina 3634.5 mg
  • Vitamín A 3634.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Použijeme pouze neotevřené. Do velkého hrnce vlijeme víno, přidáme nakrájenou cibuli, stonky petržele a rozdrcené kuličky černého pepře a přivedeme k varu. Vložíme slávky, zakryjeme a zprudka vaříme 3-4 minuty, dokud se lastury neotevřou. Neotevřené odstraníme. Vývar slijeme, necháme vychladnout, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Na těsto nasypeme do mísy mouku, rozklepneme vejce, přilijeme vývar a 2 lžíce smetany. Důkladně rozšleháme a necháme cca 60 minut odpočinout. Poté v pánvi rozpálíme lžíci másla a zašleháme do těsta.

  • 3

    Rozpálíme další část másla a vlijeme trochu těsta. Postupně smažíme po obou stranách palačinky dozlatova. Hotové srolujeme a uchováme teplé.

  • 4

    V kastrůlku rozehřejeme zbylou smetanu a přidáme do ní vyloupané slávky. Zlehka promícháme. Do každé palačinky zabalíme část slávek, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a znovu srolujeme. Ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu