Baklažány plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 50 g Strouhanka
  • 5 g Bazalka
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 5 g Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 691.4 mg
  • Vláknina 21122 mg
  • Vitamín A 21122 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baklažány oloupeme, seřízneme vršek a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme a rozmixujeme, vložíme do mísy, vydlabané půlky posolíme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Všechno potom přidáme do mísy k rozmixovanému lilku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, sýr a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Vzniklou směsí naplníme půlky baklažánů a rozložíme na sádlem vymazaný pekáč a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut.

Komentáře k receptu