Fenykly plněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Olivy zelené
  • 0.13 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 959.6 mg
  • Vláknina 13567.5 mg
  • Vitamín A 13567.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme.

  • 2

    Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly.

  • 3

    Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu