Červená řepa v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Červená řepa
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 25 ml Ocet vinný
  • 15 ml Olej slunečnicový
  • 30 ml Olej sezamový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 413.2 mg
  • Vláknina 7265 mg
  • Vitamín A 7265 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme cukr s octem, přidáme sojovou omáčku, oba oleje, sůl, důkladně rozmícháme, přiložíme plátky řepy, promícháme a necháme marinovat nejméně půl hodiny.

  • 2

    Řepu i s marinádou rozdělíme na talířky, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu