Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Sýr Parmezán
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 276.1 mg
  • Draslík 212.4 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vyklepneme velmi opatrně vejce, aby se vejce nerozešla. Necháme je na mírném ohni povařit 2 - 3 minuty. Poté je děrovanou vařečkou rychle vybereme.

  • 2

    Na suchý plech naskládáme krajíce toastového chleba. Na každý toast položíme jedno vejce. Chléb i vejce pokapeme olejem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby, při 220 stupních zprudka zapečeme po cca 8 minut.

Komentáře k receptu