Pikantní suflé z ementálu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Kari koření
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 363 mg
  • Draslík 75.1 mg
  • Vláknina 1667.6 mg
  • Vitamín A 1667.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání metlou přivedeme k varu, poté necháme mírně vychladnout. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a kari kořením. Důkladně metlou šleháme, vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

  • 2

    Formy na suflé vymažeme máslem, ihned do nich rozdělíme připravenou směs. Povrch každé posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 20 - 25 minut.

Komentáře k receptu