Sushi s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Avokádo
  • 130 g Tuňák obecný
  • 40 g Řasa Nori
  • 250 g Rýže dušená
  • 10 g Wasabi pasta
  • 8 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12.4 mg
  • Draslík 206.8 mg
  • Vláknina 4496 mg
  • Vitamín A 4496 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.

Komentáře k receptu