Sekaná paštika v terině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 350 g Slanina vepřová
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 450 g Telecí plec
  • 120 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 230.2 mg
  • Draslík 491.6 mg
  • Vláknina 1175.1 mg
  • Vitamín A 1175.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Terinu vyložíme rozklepanými plátky slaniny tak, aby konce přesahovaly přes boční stěny.

  • 2

    Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s umletým vepřovým a telecím masem, nasekanou cibulí, česnekem, oreganem, novým kořením, rozpuštěným máslem a sherry. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Masovou hmotou naplníme terinu, konce slaniny přeložíme do středu, aby pokryly celý povrch. Terinu pevně přikryjeme alobalem nebo pokličkou, postavíme do pekáče a podlijeme do poloviny stěn horkou vodou.

  • 4

    Pečeme asi 1 hodinu a 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nahradíme alobal nebo pokličku novým alobalem a postavíme na něj závaží.

  • 5

    Sekanou necháme odpočinout 24 hodin v chladu, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s chlebem a nakládanými okurkami jako studený předkrm.

Komentáře k receptu