Sekaná paštika v terině
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
- 115 g Máslo čerstvé
- 350 g Slanina vepřová
- 300 g Vepřové maso mleté
- 450 g Telecí plec
- 120 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 43 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 230.2 mg
- Draslík 491.6 mg
- Vláknina 1175.1 mg
- Vitamín A 1175.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Terinu vyložíme rozklepanými plátky slaniny tak, aby konce přesahovaly přes boční stěny.
-
2
Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s umletým vepřovým a telecím masem, nasekanou cibulí, česnekem, oreganem, novým kořením, rozpuštěným máslem a sherry. Směs osolíme a opepříme.
-
3
Masovou hmotou naplníme terinu, konce slaniny přeložíme do středu, aby pokryly celý povrch. Terinu pevně přikryjeme alobalem nebo pokličkou, postavíme do pekáče a podlijeme do poloviny stěn horkou vodou.
-
4
Pečeme asi 1 hodinu a 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nahradíme alobal nebo pokličku novým alobalem a postavíme na něj závaží.
-
5
Sekanou necháme odpočinout 24 hodin v chladu, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s chlebem a nakládanými okurkami jako studený předkrm.