Zaječí paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Játra vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Vepřová plec
  • 100 g Petržel kořen
  • 400 g Zaječí maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 5160 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 209.4 mg
  • Draslík 550.1 mg
  • Vláknina 2782.2 mg
  • Vitamín A 2782.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechno maso nakrájené na kousky dusíme v zakrytém v hrnci s pokrájenou kořenovou zeleninou a bobkovým listem, občas podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme a zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Na cibuli osmahneme kousky vepřových jater, přidáme pokrájenou slaninu, ještě chvilku smažíme a odstavíme. Dále přilijeme 1 dl vývaru z masa, přidáme housku nakrájenou na kostičky, všechny suroviny smícháme a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, vejce a promícháme. Hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme v páře zakryté pečícím papírem. Necháme vychladnout a vyklopíme. Podáváme s bílým pečivem a naloženými brusinkami.

Komentáře k receptu