Plněná rajčata s křenovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 8 ks Rajčata
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Kukuřice cukrová
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 441.8 mg
  • Vláknina 4770 mg
  • Vitamín A 4770 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velká zralá rajčata omyjeme, osušíme a odřízneme jim vršky tak, aby se z nich vytvořila poklička i se stopkou. Rajčata vydlabeme pomocí lžíce, vydlabaný vnitřek osolíme a posypeme bílým pepřem.

  • 2

    Očištěný a omytý křen jemně nastrouháme. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme. Omyjeme a drobně nakrájíme řeřichu.

  • 3

    Do mísy vlijeme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na hustou šlehačku. Do šlehačky zamícháme nastrouhaný křen s řeřichou a naplníme rajčata. Ozdobíme je kukuřicí, zakryjeme odřezanými vršky a servírujeme.

Komentáře k receptu