Salát z fazolek a zelených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 436.2 mg
 - Vláknina 10269.7 mg
 - Vitamín A 10269.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.3 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce s 1 lžičkou osolené a vroucí vody, kde je 15 minut povaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme je do vhodné misky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám. Podle vlastní chutě dochutíme pepřem a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Omyté papriky rozkrojíme na půlky, vybereme jadřince a posypeme solí. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme papriky, které na silném ohni opečeme z obou stran. Opečené skládáme na talíř, ihned je pokapeme octem. Vypečeným omastkem polijeme fazole.
 - 
                                3
Připravený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci na talíř položíme dvě teplé paprikové půlky a podáváme.