Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 36.2 mg
 - Vláknina 4719.8 mg
 - Vitamín A 4719.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát očistíme od poškozených listů, několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky.
 - 
                                2
Kyselé mléko smícháme se sladkou smetanou, dobře dochutíme solí, pepřem.
 - 
                                3
Připravený salát rozdělíme podle porcí do salátových misek. Každou porci přelijeme připravenou zálivku z kyselého mléka a podáváme.