Salát z okurek a hlávkového salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát hlávkový
  • 100 g Cibule - nať
  • 400 g Okurka salátová
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 187.8 mg
  • Vláknina 3346.5 mg
  • Vitamín A 3346.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky, okurky pokrájíme na silnější nudličky, cibulovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Salát a okurky promícháme s cibulovou natí, solí, citronovou šťávou. Vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali cukr, necháme vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu