Polévka z hlávkového salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Brambory
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 45 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 42.4 mg
  • Vláknina 1983 mg
  • Vitamín A 1983 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem. Scedíme, vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme.

  • 2

    Potom do polévky přidáme prolisované brambory. Před podáváním přidáme omytý, na nudličky nakrájený salát, čerstvé máslo a přilijeme kyselou smetanu.

Komentáře k receptu