Sardelovou pastou plněná vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 302.3 mg
 - Vláknina 2754.9 mg
 - Vitamín A 2754.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně překrojíme, žloutky vybereme. Do misky dáme volně změklé máslo, přidáme hořčici, majonézu, rozdrobené žloutky, sardelovou pastu, pepř a vše dobře prošleháme. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, poté už jen promícháme vařečkou. Připravenou náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky vajec.
 - 
                                2
Na dno dezertních talířků klademe listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce. Talířky ozdobíme na tenká kolečka nakrájenou ředkvičkou a salátovou okurkou.