Rajčata plněná zeleninovou náplní
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
 - 100 g Jogurt bílý
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 80 g Sýr Gouda 45%
 - 20 g Petržel - nať
 - 6 ml Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Kedlubna
 - 2 ks Hrušky
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Majonéza
 - 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 141 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 77.9 mg
 - Draslík 436.9 mg
 - Vláknina 9511.2 mg
 - Vitamín A 9511.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme.
 - 
                                2
Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí.