Salát z čínského zelí II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 3186 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 742.6 mg
 - Vláknina 13689 mg
 - Vitamín A 13689 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Při přípravě salátu jsem postupovala tak, že jsem do vody přidala hovězí bujón a povařila v něm sójové kostky. Zeleninu jsem nakrájela do mísy, zelí na nudličky, ředkvičky také, cibulku na kostičky, mrkev nastrouhala, zalila lžící olivového oleje, osolila, nakrájela snítky kopru a zalila sladkokyselou zálivkou. Mezitím se kostky uvařily, přidala jsem je pokrájené do salátu a promíchala. Vznikly dvě barevné porce, které mají každá přibližně 850 kJ. Lehký salát doplněný ještě o 100 g uvařených těstovin obsahuje 1150 kJ a to je lehoučká večeře. V této úpravě je vhodný nejen pro věčné hlídače všeho, ale i pro diabetiky.