Ovocný salát jako předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 20 g Pistácie
  • 80 g Žampiony - sterilované
  • 100 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Citrony
  • 0.5 ks Grapefruity
  • 5 ks Jablka
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 592.3 mg
  • Vláknina 23910 mg
  • Vitamín A 23910 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.7 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka, grapefruit, žampiony a hlávkový salát nakrájíme na nudličky. Vše spojíme s majonézou se šlehačkou, osladíme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 2

    Podáváme ve skleněných miskách a zdobíme praženými, na nudličky nakrájenými mandlemi, nakrájenými pistáciemi a dílky citronu.

Komentáře k receptu