Grilovaný kuřecí špíz

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Kuřecí křídla
  • 0.25 hrnek Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 264.7 mg
  • Draslík 610.4 mg
  • Vláknina 624 mg
  • Vitamín A 624 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s masem napíchneme na dvanáct bambusových grilovacích jehel.

  • 2

    Poté připravíme křídla - u každého odřízneme první kloub a křídlo pak rozpůlíme až ke druhému kloubu. Dvě obnažené kůstky uchopíme a zatáhneme tak, abychom je oddělili od zbytku masa. Menší z nich odstraníme.

  • 3

    Špízy i křídla pak ogrilujeme na předehřátém grilu bez použití oleje. Když se z masa začne uvolňovat šťáva, potřeme je větším množstvím omáčky a grilujeme ještě tři minuty křídla a pět minut špízy.

  • 4

    Na omáčku si v hrnci z nerezové oceli smícháme sojové omáčky, brandy, rýžové víno a cukr a necháme vařit, dokud se dvě třetiny objemu neodpaří. Poté hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu