Pečená mrkev a dýně se směsí bylinek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Dýně
  • 675 g Mrkev kořen
  • 75 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 411 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 817.4 mg
  • Vláknina 13386.2 mg
  • Vitamín A 13386.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia.

  • 2

    Do máslem vymazané zapékací mísy dáme oškrábanou mrkev, oloupanou a jader zbavenou na plátky nakrájenou dýni, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, mletým kmínem a koriandrem, vše promícháme. Směs posolíme, popepříme, rozložíme rovnoměrně po pekáči a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut a během něj zeleninu převracíme, aby se nepřipekla z jedné strany. Zelenina je ožehlá, měkká a se sklovitou glazurou.

  • 3

    Hotové posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželí a nadrobno nasekanou mátou, podáváme teplé.

Komentáře k receptu