Plněné rybí karbanátky (zrazy)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 100 g Křen
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Majonéza
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2760 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 265.3 mg
  • Vláknina 7042.7 mg
  • Vitamín A 7042.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé rozkrájíme na kostky a do mléka namočíme rozkrájené žemle, nadrobno pokrájíme cibuli, natvrdo uvaříme vejce. Vejce oloupeme a nadrobno nasekáme, velké sterilované okurky krájíme na malé kostičky.

  • 2

    Filé se žemlemi dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme lžíci Solamylu, dobře promícháme, ze směsi pak uděláme větší placičky.

  • 3

    Na lžíci másla orestujeme nadrobno rozsekanou cibuli, přimícháme posekaná vejce a okurky, podle chuti osolíme, směs poklademe na připravené placičky. Zabalíme, vytvarujeme do podoby karbanátků, lehce obalíme v prosáté strouhance a po obou stranách do zlatova opečeme na oleji.

  • 4

    Hotové zrazy podáváme teplé nebo studené s majonézou, ochucenou strouhaným křenem.

Komentáře k receptu