Plněné artyčoky rybím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 200 g Mořský jazyk
  • 110 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Artyčoky
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1471 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 4031.7 mg
  • Vláknina 110048 mg
  • Vitamín A 110048 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otrháme z artyčoků vnější listy a uvnitř vyškrábeme. Odřízneme stonky, 5 cm dlouhé kousky oloupeme, nasekáme nahrubo a uschováme. Očištěné artyčoky dáme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.

  • 2

    Oloupeme stroužky česneku, omyjeme petrželku a nasekáme, opláchneme plátky mořského jazyku, osušíme a pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s 1 stroužkem česneku a česnek chvílí smažíme.

  • 3

    Přidáme pokrájené stonky artyčoků a několik minut smažíme. Osolíme a opepříme. Pánev stáhneme ze sporáku a česnek vyhodíme. Přidáme pokrájené rybí maso, nasekanou petrželku a vše promícháme.

  • 4

    Artyčoky scedíme, osušíme, rozevřeme listy a naplníme připravenou směsí. Zavřeme je a narovnáme vedle sebe na pánev tak, aby zůstaly nastojato.

  • 5

    Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme 1 stroužek česneku a zakapeme zbývajícím olejem. Vaříme prudce,při vysoké teplotě 20-30 minut, dokud se voda z pánve nevypaří. Podáváme horké nebo vlažné.

Komentáře k receptu