Plněné papriky na turecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 80 g Rýže dušená
  • 400 g Skopové maso přední
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Česnek
  • 10 ks Paprika červená
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 113.1 mg
  • Draslík 866.6 mg
  • Vláknina 10192 mg
  • Vitamín A 10192 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 195.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené skopové maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.

  • 2

    K masu přidáme propláchnutou rýži, vajíčko, posekaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Paprikám vydlabeme jádřince, opláchneme je a povaříme 3-5 minut. Potom je ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a naplníme masovou směsí.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, hrnec odstavíme z vařiče, dáme na cibuli oloupaná a propasírovaná rajčata, přidáme sůl, zamícháme a přendáme do zapékací mísy. Do rajčatové omáčky poskládáme plněné papriky, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut.

Komentáře k receptu