Papriky plněné sýrovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 650 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko plnotučné
  • 0.45 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 299.3 mg
  • Draslík 256.6 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 392 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky skrojíme, omyjeme a zbavíme semen.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 3

    Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a jen necháme roztát. Najemno nakrájenou cibuli podusíme na lžičce másla a přidáme ji k sýru. Nakonec přidáme uvařená, nadrobno nakrájená vejce. Osolenou a opepřenou směsí naplníme připravené papriky.

  • 4

    V kastrole rozehřejeme zbylé máslo, přidáme rajčatový protlak, stejné množství vody a papriky uzavřené skrojenými vršky dusíme doměkka.

Komentáře k receptu