Okoun na pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Oregano sušené
  • 8 krajíc Veka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 500 kg Okoun - filety
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68571 kcal
  • Sacharidy 612 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 15919 g
  • Uhlovodany 595 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 1733.3 mg
  • Vitamín A 1733.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli omáčka: Do uzavírací nádoby /sklenka s víčkem / dáme pomerančovou šťávu, med, olej, worcesterskou omáčku, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, sklenici zavíčkujeme, vše dobře rozkvedláme a necháme zatím ve sklenici.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme, utřeme se solí, pepřem a natřeme na porce nakrájených filetů okouna, které naskládáme na olejem pokapaný plech. Na každý plátek okouna položíme kousek másla.

  • 3

    Připravené krajíce veky naskládáme k okounovi na plech, pokapeme je olejem, posypeme oreganem a naplněný plech vložíme do nahřáté trouby přibližně na 6-8 minut péct.

  • 4

    Upečené filety vyndáme z trouby a hned porcujeme na talíře, polijeme je chilli omáčkou, přidáme krajíce pečené veky a nosíme na stůl.

Komentáře k receptu