Rýžová kaše s jablky
Suroviny
- 20 g Cukr vanilka
- 50 g Cukr krupice
- 200 g Jablka
- 150 g Smetana 12% (konzumní)
- 80 g Máslo čerstvé
- 70 g Cukr moučkový
- 1 ks Vanilkový lusk
- 0.5 špetka Sůl
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 8 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 26 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 51.5 mg
- Draslík 83.2 mg
- Vláknina 1920 mg
- Vitamín A 1920 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 834.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko v kastrůlku osolíme, přivedeme k varu a vsypeme propranou rýži. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, vložíme vyškrábaný vanilkový lusk. Přidáme med, oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
-
2
Na dno sklenic, misek nebo hlubokých talířů dáme po dvou lžících javorového sirupu. Poté přidáme teplou rýžovou kaši, polijeme v mikrovlnné troubě rozehřátým máslem. Na máslo dáme kakao nebo Granko, vše posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 06.02.2016 13:38:51
Tento recept já osobně doporučit nemůžu, v ingrediencích chybí to nejdůležitější a to je rýže. Chtěla jsem připravit dvě porce, tak k danému množství mléka a smetany jsem použila zhruba 55 g rýže. Po přípravě to byla tak jedna a půl porce pro dospělého, pokud by se mělo jednat o hlavní jídlo. Už po přidání cukru byla kaše dost sladká, až moc, tak jsem už nemohla dávat ani moučkový cukr na povrch , med a javorový sirup. Povrch jsem jen přelila máslem a poprášila skořicí. Určitě by se mi rýže neuvařila a nezměkla jen tím, že po dosažení varu ji ihned stáhnu ze sporáku. Jsou různé druhy rýže, ale z ingrediencí se nedovím. Vynechala jsem pouze vanilkový lusk, jelikož se stejně dává vanilkový cukr.
Odpovědět