Hovězí řízky s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 120 ml Víno červené
  • 150 ml Kompot brusinkový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 101.7 mg
  • Vláknina 204.1 mg
  • Vitamín A 204.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Poté vyjmeme a držíme v teple.

  • 2

    Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, přidáme protlak a pár vteřin smažíme. Následně vlijeme vývar a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Do omáčky vmícháme víno, kompotované brusinky, sůl, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme máslo.

  • 3

    Maso podáváme přelité brusinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu