Croissanty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Sůl
  • 70 g Cukr krupice
  • 280 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 58.8 mg
  • Vláknina 3678.8 mg
  • Vitamín A 3678.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, cukr a lžíci vlažného mléko a necháme vykynout kvásek. Poté přilijeme zbylé mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout a poté dáme v mikrotenovém sáčku do rána do lednice.

  • 2

    Ráno nakrájíme máslo na plátky, těsto rozválíme na obdélník, poklademe plátky másla a složíme jako obálku. Opět rozválíme, složíme do tvaru obálky a opakujeme ještě 2x. Poté těsto vložíme do sáčku a dáme do večera do lednice.

  • 3

    Takto připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme do tvaru obdélníků a krájíme z nich trojúhelníky. Plníme náplní podle vlastní chuti.

  • 4

    Croissanty klademe na plech vyložený pečicím papírem a asi 12 – 14 minut pečeme v troubě předehřáté na 160 °C.

Komentáře k receptu