Jemné sýrové sušenky
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mandle mleté
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mandle plátky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 136.1 mg
 - Draslík 53.7 mg
 - Vláknina 2397 mg
 - Vitamín A 2397 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, změklé máslo nakrájené na kousky, mleté mandle (nebo ořechy), sůl a pepř. Zaděláme těsto jedním vejcem a vodou, dobře zpracujeme. Dáme na 30 minut do chladu odpočinout.
 - 
                                2
Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem rozdělíme na čtverce a vypichujeme různé tvary sušenek.
 - 
                                3
Druhé vejce rozšleháme s trochou mléka, každou sušenku jím potřeme, posypeme solí, plátky mandlí a poprášíme paprikou.
 - 
                                4
Sušenky pečeme na vymaštěném plechu v předehřáté troubě do zlatova.
 - 
                                5
Podáváme k čaji nebo vínu.