Krůtí prsa s jablečnou kůrkou
Suroviny
- 1800 g Krůtí prsa
 - 200 g Zelenina kořenová
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 3 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 201.7 mg
 - Draslík 951.3 mg
 - Vláknina 5328.4 mg
 - Vitamín A 5328.4 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hlubší plech. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a vše pečeme asi 90 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Přivedeme k varu víno s citronovou šťávou, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, krátce je podusíme a vyjmeme.
 - 
                                3
Asi 10 minut před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme podušenými jablky. Okořeníme tymiánem a rozmarýnem.
 - 
                                4
Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl, smetanu a povaříme do zhoustnutí.