Treska dušená v páře
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
 - 30 g Zázvor celý
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Feferony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.6 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 487.8 mg
 - Vláknina 4055 mg
 - Vitamín A 4055 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zázvor a česnek oloupeme, polovinu nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbytek prolisujeme a smícháme se 4 lžícemi vody, sójovou omáčkou, lžící citronové šťávy, cukrem, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje.
 - 
                                2
Uvedeme do varu 1/2l vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem. Napařovací plát potřeme lžící oleje a rozložíme na něj omyté listy špenátu. Omyté porce filé položíme na špenát, pokapeme šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenými feferonkami. Vaříme v páře asi 10 minut.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na talíře a citronovo-sójovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.