Dušené kuře s fíky a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 750 g Fíky čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 1500 g Kuře
  • 6 g Zázvor mletý
  • 10 g Skořice celá
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1194 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 293.3 mg
  • Draslík 1245.3 mg
  • Vláknina 15157.9 mg
  • Vitamín A 15157.9 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme a pokrájíme na jednotlivé porce. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky a orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme kuře, osolíme, opepříme a přisypeme zázvor a skořici.

  • 2

    Dusíme přiklopené 45 minut, občas podlijeme vývarem. K dušenému masu přidáme sekanou petržel a rozpůlené fíky. Překryjeme poklicí a dusíme dalších 10 minut.

  • 3

    Osolíme a opepříme dle chuti a servírujeme.

Komentáře k receptu