Uzená rolka se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 250 g Bramborové knedlíky v prášku
  • 500 g Uzená rolka
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 6 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 275.9 mg
  • Vláknina 8150.4 mg
  • Vitamín A 8150.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou rolku vložíme do vroucí vody a cca deset minut ji povaříme. Poté vodu vyměníme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme, dokud maso nezměkne.

  • 2

    V mezičase uvaříme omáčku. V rendlíku ve vodě svaříme rozmíchaná povidla s mletým kořením a na nudličky pokrájenými mandlemi, které jsme spařili a oloupali. Do omáčky vmícháme smetanu, nastrouhaný perník, hrozinky a omáčku, následně alespoň čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni. Na závěr do omáčky vmícháme cukr.

  • 3

    Bramborové těsto v prášku připravíme podle návodu, vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na stejné kousky a vyvalujeme tenčí kousky. Válečky vaříme ve vroucí vodě zhruba osm minut, poté je vyjmeme, necháme okapat a v míse držíme na teple.

  • 4

    Na talíře rozdělíme plátky rolky, bramborové válečky a přelijeme švestkovou omáčkou.

Komentáře k receptu