Chlebová polévka se šlehačkou a pivem
Suroviny
- 450 g Chléb konzumní
 - 3 krajíc Chléb konzumní
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.35 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 39.3 mg
 - Draslík 0.7 mg
 - Vláknina 90.9 mg
 - Vitamín A 90.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu.
 - 
                                2
V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.