Tokaj flip - nápoj

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 3 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Ořechy vlašské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Víno tokajské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 146 mg
  • Vláknina 670 mg
  • Vitamín A 670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě vychlazené sektové sklenky postavíme na pracovní plochu. Vlašské ořechy pomeleme nebo jemně nastrouháme, vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky necháme k dalšímu použití.

  • 2

    Do šejkru vložíme drcený led přibližně do jedné třetiny, přidáme žloutky, cukr, vlijeme víno, šejkr dobře uzavřeme a silně protřeseme.

  • 3

    Opatrně šejkr otevřeme a obsah přelijeme do připravených sklenek. K dekorací nápoje použijeme nastrouhané vlašské ořechy tak, že každý nápoj jimi posypeme. Do nápojů, určených pro dámy, vložíme navíc slámku a podáváme.

Komentáře k receptu