Srnčí kýta se slaninou na houbách
Suroviny
- 300 g Chléb konzumní
 - 150 g Slanina vepřová
 - 1000 g Srnčí kýta
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 2 g Kmín celý
 - 20 g Houby sušené
 - 1 g Bobkový list
 - 250 g Houby čerstvé
 - 2 g Nové koření celé
 - 2 g Jalovec
 - 3 g Pepř černý celý
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1305 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 29.5 mg
 - Draslík 452.2 mg
 - Vláknina 3743.3 mg
 - Vitamín A 3743.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné srnčí maso osolíme, opepříme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, houby nakrájíme na plátky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran, okořeníme jalovcem, celým pepřem, celým novým kořením, bobkovým listem, celým kmínem, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Vyjmeme celé koření, přisypeme plátky hub, houbový prášek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
 - 
                                4
Měkké maso nakrájíme na menší kousky, vrátíme do omáčky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                5
Podáváme s čerstvým chlebem.