Hovězí plátek s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 18.6 mg
 - Draslík 916.8 mg
 - Vláknina 9839.8 mg
 - Vitamín A 9839.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme je cca 15min luhovat, až změknou.
 - 
                                2
Mezitím rozehřejeme troubu na 160C.
 - 
                                3
Houby slijeme a nakrájíme. Odvar odložíme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme trochu másla a plátky masa orestujeme po obou stranách cca 3min dozlatova. Zakryjeme a uchováme v troubě teplé.
 - 
                                5
V kastrůlku rozehřejeme 1/2lžíce másla, přidáme nakrájené čerstvé houby, sušené houby, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Několik minut podusíme dokud houby nezměknou.
 - 
                                6
Poté zalijeme vínem, teplotu zvýšíme a krátce povaříme dokud se polovina šťávy neodpaří. Přidáme odvar z hub smíchaný s vývarem a cca 3min provaříme. Na závěr vmícháme zbylé máslo,dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                7
Omáčkou přelijeme hovězí plátky, dozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme.