Zeleninový bujón
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 176 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 296.7 mg
 - Vláknina 12328.5 mg
 - Vitamín A 12328.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zeleninu omyjeme a rozdělíme na větší kousky.
 - 
                                2
V tlakovém hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu a osmahneme, přidáme petrželové stonky a tymián.
 - 
                                3
Podlijeme vodou, přidáme sůl, rajský protlak a vaříme asi 20 minut v uzavřeném hrnci. Hotovou polévku necháme v hrnci vychladnout.
 - 
                                4
Vývar přelijeme přes síto, přidáme nasekanou petržel a zbylý olej.