Telecí roláda se salámem, vejci a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 834 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 384.5 mg
 - Draslík 1095.4 mg
 - Vláknina 7369.8 mg
 - Vitamín A 7369.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salám nadrobno nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme vejce, nasekané ořechy a mandle. Dusíme do částečného ztuhnutí vajec.
 - 
                                2
Omyté maso upravíme na plát, osolíme, opepříme a poklademe vrstvou omyté rukoly. Přidáme podušenou směs a roládu zavineme. Ovážeme provázkem a povrch posypeme grilovacím kořením.
 - 
                                3
Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 90 minut, potom dopékáme asi 30 minut při 180 stupních dozlatova.